7 Filipstads IF:s Ishockeyklubb 5 1 2 2 7

27 januari 2023
19:30

Kristinehamns HT

Referat: HC Örnen - Kristinehamns HT

Det blev tyvärr förlust i fredagens hemmamatch mot Kristinehamns HT i en match där bortalaget kunde vinna med 6-7 efter övertid.

Det är Kristinehamn som får utdelning först i matchen då man gör 0-1 efter 03:32 i den första perioden. Det är dock HC Örnen som uppvisar det bästa spelet i den första perioden och man skapar många lägen. HC Örnen får även utdelning på det spelar man visar upp då man efter 12:25 har en ledning med 3-1 efter mål av Alexander Öberg, Jimmy Svedberg och Jimmy Cronarp. Innan första perioden är slut gör båda lagen ett varsitt mål där Joakim Berzelius avslutar målskyttet i den första perioden när han sätter 4-2 för HC Örnen efter ett fint förarbete av Andreas Jensen och William Möttus.

I denna match haglar utvisningarna tätt åt bägge håll och spelet blir aningen lidande av detta då inget av lagen lyckas hitta någon bra rytm och uppvisar således ett något knackigt spel. HC Örnen har haft som vana under säsongen att göra lite för enkla misstag och detta gör man även i denna match vilket Kristinehamn kan uttnyttja vid flertalet tillfällen. Kristinehamn går upp till 4-4 efter halva den andra perioden och är det lag som uppvisar bäst spel hittills i den andra perioden. Joakim Berzelius kan dock återigen göra det sista målet då han sätter 5-4 efter att Johan Nyman assisterat på ett fint sätt.

HC Örnen får ett tidigt powerplay i den tredje perioden vilket man förvaltar på ett bra sätt då Daniel Strindlund utökar HC Örnens ledning till 6-4 efter 01:52 i den tredje perioden. Efter detta drar HC Örnen på sig en del utvisningar där bland annat Jimmy Cronarp åker på en 5-minutare och får lämna matchen. Kristinehamn får spela 5 mot 3 under en ganska lång tid och får även utdelning i powerplay när de gör 6-5 efter 07:16. HC Örnen har krigat på bra i boxplay och tyvärr kan Kristinehamn även göra 6-6 direkt på tekning. Detta resultat står sig perioden ut och förlängning väntar.

I vanlig ordning byter lagen chanser med varandra och extrapoängen kan lika gärna gå åt båda lagen. HC Örnen åker dock på ännu en utvisning i övertiden och när Kristinehamn spelar 4 mot 3 så kan man avgöra och sätta 6-7 pucken bakom Samuel Eriksson i HC Örnen-målet.

Tränare Jonas Strindlund om matchen.
- Alltid tufft att möta värmlandslagen. Idag spelar vi stundtals vårt spel och då är vi bra. Sen blir matchen som den blir i och med alla utvisningar, vi faller in i deras spel och tappar ledningen flera gånger. En poäng med oss iallafall, vi får försöka träna bort dumheterna vi gör. Gör vi det tar vi tre poäng nästa match.